Home > Internet > Google Talk!?
Aug
24

Google Talk!?

This entry was posted by on Wednesday, 24 August, 2005 at

Well I first heard about Google Talk here and then I did some searching and found this which pretty much sums up my first impression too!

Do we really need another instant-messaging client? Yep, according to Google we do. This is the big hush-hush secret the Internet has been buzzing about for the last few weeks. Big friggin non-event if you ask me.

I’m not going to criticize the actual client yet, as I haven’t tried it, but WHY, for God’s sake WHY? I only use MSN, and barely for that matter. The idea of having four or five different IM clients just to satisfy your friends’ needs is just inconceivable to me.

Lockergnome (see above link) drums home his point well with the following:

Remember how you couldn’t send emails to your friends who used Eudora, because you were using Pine? That’s because it never happened. That shortcoming would never fly, yet we put up with these exact bugaboos on a regular basis.

2 Responses to “Google Talk!?”

  1. Hm, jag skaffade Google Talk för ett tag sedan och nu är det i stort sett det enda jag använder. Jag har även ICQ, MSN och Skype (och hade förut AIM och Yahoo Messenger men tog bort de efter ett tag), men är sällan inloggad där.

    Jag tycker det finns ganska bra anledningar till att skaffa Google Talk – och sen dissa allt annat. Det finns ingen reklam (än så länge iallafall) och det är väldigt skönt. Det finns inte en massa onödiga knappar/grafik eller påhittade “det-här-måste-vi-ha”-funktioner som det finns i MSN etc. Även användarbilder fattas men det är ju heller inget man behöver. Dessutom är ju Google Talk kopplat till GMail (som nuförtiden är den enda mejlen man behöver) och man får påminnelser därigenom. (Ja, MSN funkar har samma funktion, men sedan 7.0 så har uppdateringen av min inbox på mitt gamla Hotmail-konto verkligen inte funkat bra.)

    Jag använder inte Google Talk för att prata i telefon, men my point is, att det är så skönt att äntligen ha ett stilrent och simplet litet chatprogram. 🙂 Så jag har iallafall välkomnat det och en hel del av mina vänner också. 🙂 Det var nog allt jag ville säga om den saken. ^_^

Trackbacks/Pingbacks

  1. hotmail konto